tirsdag 10. mars 2009

Budapest

Nå har det seg sånn at jeg har en del bilder fra Budapest som jeg tenkte jeg kunne putte ut her på bloggen.

Først og fremst: Jeg følte meg utrolig rik da jeg var der. Nedi Ungarn har de nemlig en snodig valuta kalt Forint (eller lokale gærninger som lærern kalte det). De var nesten ikke verdt noen ting, så alle de forintene måtte man dele på 30 for å få summen i norske kroner. Du kan tro det var "dyrt" rundt i butikkene da xD (om de pengene der bare hadde vært i norske kroner :D) Både første og siste kvelden var vi på et sted hvor man kunne spise og drikke så mye man ville for en viss sum. Det benytta de fleste seg av til det fulleste og det oppstod lykkelighet.. uansett, her er da meg første kvelden. Ser helt dau ut, etter å ha stått opp klokka 4 om morran og etter en lang reise. Ellers så spiste jeg utrolig mye god mat når jeg var der :) Ble ganske fascinert av et sted kalt ¡Arriba! Taqueria. Et meksikansk/spansk sted hvor jeg spiste noe så snasent som Jalapeño Poppers. Sånn så de ut:

Jeg elsker kaffe (så lenge den ikke er svart) og så lenge kaffen kosta OG kake kosta mindre enn en liten kaffe i Norge ble jeg ekstra fascinert :D Her ser du en Mochaccino og en Málna Kosár (altså bringebærterte på norsk).
De første dagene var det litt sånn "Norge-vær" nedi der. Utrolig utrivlig siden jeg håpet på bedre vær enn i Norge. Det her er fra andre dagen. Da var det masse snø, men heldigvis forsvant den ganske fort :D (om den bare hadde gjort det her nå også) Jeg bodde på rom med Guro, og der var det til tider veldig kaos. Her sitter jeg midt oppi det og ser på MTV. Det var den eneste kanalen som ikke var dubba (vel, den var jo det den også, men musikken var da ihvertfall på originalspråket:p)
Jeg elsker fargerike neglelakker (selvom jeg til tider ikke ser helt god ut med det). Disse tre kjøpte jeg på den snasne butikken DM (som jeg uoffisielt har vært forelsket i siden i sommer).
I Budapest er det en svær borg/slottaktig sak som vi sprada rundt på. Desverre var det overskyet da vi var der så vi så ikke stort, så isteden stakk vi ned i en labyrint under selve borgen. Der støtte jeg på mange hulemalerier og også denne vinfontenen med ordentlig "shit wine" som en av de ungarske studentene prata om.
Frokosten på hotellet var grei, men jeg blir litt frustrert over at de aldri har noe annet enn lyse rundstykker på hotell... det er isåfallt skjeldent. Her er jeg og Guro på veg ned til frokosten, like fræshe som alltid :p Og den heisepipinga hver gang døra gikk opp er noe av det verste jeg har vært borti.. på slutten av uka begynte vi å dekke over pipinghullet med ermene våre for å dempe lyden mest mulig! xD

Rett ved der vi bodde var det et kjøpesenter kalt Mammut. Med andre ord kjempedigert, og der var det både butikker, spisesteder, masse barer, diskoteker og tilogmed bowlinghall. Ganske fancy vil nå jeg si :)

Det var vel egentlig det :)

4 kommentarer:

Anna sa...

Den kaffen der MÅ jeg bare smake på en gang!

Ragnhild Regnbue sa...

haha, jeg vet ikke, plutselig fikk jeg hjemmelengsel xD

Jeg tror det med grøt er riktig, men de må jo ha noe annet enn fisk innimellom! så jeg tror kanskje ikke det er sant:p MEN JEG GLEDER MEG!:D

Tror du de har blåbæryoghurt der?

Ragnhild Regnbue sa...

ja, jeg har nettopp skreveten stil om det:P Altså det å flytte på fhs. og få hjemmelengsel xD

De må jo ha noe kjøttmiddag der! jeg overlever, for jeg er veggis, men det er jeg som må høre på all klaginga x) Søstera mi går på fhs nå, og dehar nesten aldri fått det samme to ganger, og se har også grøt hver lørdag.

Det var forresten sånn jeg kom inn på blåbæryoghurt, for det er så godt, så jeg håper de har det! :D

Ragnhild Regnbue sa...

Ja, jeg og!:D

Ja, hvis de ikke har det så må vi løpe på butikken og kjøpe! :D