onsdag 26. november 2008

This is EnglandOH MY DAMN! :D
Nå har jeg akkurat sett en helt ekstremt bra film. Eller jeg syns da ihvertfall det. Overraskende bra ihvertfall. Trodde liksom ikke at den kom til å være sånn veldg spesiell, men siden jeg syntes den så interessant ut, måtte jeg jo ta en titt. Tittelen er This Is England.Og siden jeg ikke har så mye annet å gjøre akkurat nå, tenkte jeg at jeg skulle komme med et lite handlingsreferat.

Filmen er historisk (noe jeg syns er ganske interessant, siden jeg er en liten historiegeek til tider), og er satt til 1983 da Margaret Thatcher styrer England med jernhånd.

Året før hadde Falklandskrigen herja og rundt 900 personer ble drept. En av disse er faren til hovedpersonen Shaun, en 12 år gammel gutt som blir mobbet på skolen. Han finner trøst og vennskap hos noen eldre ungdommer som tar han til seg. Det er en gjeng med tøffinger, men de finner egentlig bare på uskyldige fantestreker, helt til et par eldre skinheads kommer inn i gjengen.
Jeg synes Thomas Turgoose som spiller Shaun, spiller skikkelig bra, og jeg må si jeg syns det er ganske festlig med alle de engelske dialektene :)

uansett, jeg anbefaler filmen! :)

The Clash - This Is England